教育资源为主的文档平台

当前位置: 查字典文档网> 所有文档分类> > 英语考试> 大学英语六级考试_阅读模拟试题

大学英语六级考试_阅读模拟试题

上传者:卢慧琼
|
上传时间:2015-05-12
|
次下载

大学英语六级考试_阅读模拟试题

大学英语六级考试 阅读模拟试题

2015年大学英语六级考试

阅读模拟试题

------七篇经典

Passage One

Media

摘要:本文作者在给出对大众传媒持否定态度的人的意见后,立刻表明了自己的观点,传媒的益处比缺点要多得多。

Every day we are all influenced by the mass media (television, movies, radio, magazines, newspapers and the like). Although some critics of the media claim that these means of communication are used primarily to control our thinking and get us to buy products that we don’t need, the media also contribute to keeping people informed. In other words, while dangers to exist, the benefits of the media far outweigh the disadvantages. Most of the messages brought to viewers, listeners, and readers are designed either to inform or to entertain---and neither of these goals can be considered dangerous or harmful.

If consumers of the media could be taught at an early age to examine messages critically---i.e., to think carefully about what is being communicated --- they would be able to take advantage of the information and enjoy the entertainment without being hurt by it. The key to critical thinking is recognizing the purposes of the news or script writers, the advisors, and so on. Are both sides of an issue being presented? Is the amount of the violence and killing shown necessary to the point of a story? Have enough facts about a product being advertised been presented?

Furthermore, in a country with a democratic form of government, the people can be kept informed by the mass media. To be able to express their views and vote intelligently, citizens need the opportunity to hear news, opinions, and public affairs programming. Information about current events is presented in depth on publicly funded TV channels and radio stations as well as in newspapers. In addition, the public broadcasting media can help viewers and listeners to complete or further their education. Recent immigrants, for example, can improve their

大学英语六级考试 阅读模拟试题

command of English through TV. and radio, and, in addition, some college courses are taught on educational television.

Another recognized advantage of the media is that it gives the people the information they need in their daily lives: weather and traffic reports are good examples. While commercials and advertising do not necessarily present accurate information, they do make people aware of the availability of products that could improve their lives. In addition, they create a larger demand for some items, which may lead to a reduction in their price.

While the media can be a valuable means of educating the public, when most people turn on the TV set or the radio, they want to be entertained. As a result, most programming consists of movies, plays, music, comedies, game shows, and sports events. Some of these offerings are of low quality, but, on the other hand, many are fun to watch and interesting, written and presented well.

Even though the mass media can be misused, most of effects are positive. We are all influenced by television, movies, radio, magazines, and newspapers, and---if we are careful to examine their massages critically--- these can all be of benefit to our lives.

Notes:

1. 1. script n. 手稿,剧本

2. 2. availability n. 可用性,有效性

1. 1. The main point the author tries to make in this passage is most probably that _______.

A) A) advertising is harmful when it presents inaccurate information

B) B) the positive effects of the mass media outweigh the negative ones

C) C) people should learn to take advantage of the media’s benefits

D) D) Television is more useful as a means of entertainment than as a

means of providing information

2. 2. According to the author, the two main purposes of the mass media are to ______.

A) A) control our thinking and get us to buy useless products

B) B) provide people with information and entertainment

C) C) making people aware of the availability of products and create a

large demand for some items

D) D) express the views of the public and help improve recent

immigrants’ English

3. 3. The author feels that consumers of the mass media should be taught at an early age to ____.

A) A) bring their imagination into full play when watching programmes

of low quality

大学英语六级考试 阅读模拟试题

B) B) buy products advertised in commercials so that the demand

increase

C) C) turn off the TV set when ridiculous program comes on

D) D) think critically about the messages brought to them

4. 4. It can be learned from paragraph 3 that citizens will be in a better position to express their views and make their choices if they are _____.

A) A) highly educated through TV and radio

B) B) well protected by the government

C) C) highly paid by the employers

D) D) well informed by the mass media

5. 5. Which of the following statements is true according to the passage?

A) A) the mass media offers information needed in our daily lives.

B) B) Publicly funded broadcasting does not present information about

current wents in depth.

C) C) Information provided by commercials and advertising is always

accurate.

D) D) Many TV and radio programmes are not interesting.

答案:

Passage One:

1. 1. B. 参照短文第一段,作者在给出对大众传媒持否定态度的

人的意见后,立刻表明了自己的观点,传媒的益处比缺点要多得多。故B为正确答案。

2. 2. B. 参照第一段最后一句话,B选项与此句相符,故为正确

答案。

3. 3. D. 参照第二段第一句话,D选项与此意相符,故D为正确

选项。

4. 4. D. 参照第三段第二句话,D选项与此意相符,故D为正确

选项。

5. A. 参照第四段第一句话,A选项与此意相符,故A为正确选项。

版权声明:此文档由查字典文档网用户提供,如用于商业用途请与作者联系,查字典文档网保持最终解释权!

下载文档

热门试卷

2016年四川省内江市中考化学试卷
广西钦州市高新区2017届高三11月月考政治试卷
浙江省湖州市2016-2017学年高一上学期期中考试政治试卷
浙江省湖州市2016-2017学年高二上学期期中考试政治试卷
辽宁省铁岭市协作体2017届高三上学期第三次联考政治试卷
广西钦州市钦州港区2016-2017学年高二11月月考政治试卷
广西钦州市钦州港区2017届高三11月月考政治试卷
广西钦州市钦州港区2016-2017学年高一11月月考政治试卷
广西钦州市高新区2016-2017学年高二11月月考政治试卷
广西钦州市高新区2016-2017学年高一11月月考政治试卷
山东省滨州市三校2017届第一学期阶段测试初三英语试题
四川省成都七中2017届高三一诊模拟考试文科综合试卷
2017届普通高等学校招生全国统一考试模拟试题(附答案)
重庆市永川中学高2017级上期12月月考语文试题
江西宜春三中2017届高三第一学期第二次月考文科综合试题
内蒙古赤峰二中2017届高三上学期第三次月考英语试题
2017年六年级(上)数学期末考试卷
2017人教版小学英语三年级上期末笔试题
江苏省常州西藏民族中学2016-2017学年九年级思想品德第一学期第二次阶段测试试卷
重庆市九龙坡区七校2016-2017学年上期八年级素质测查(二)语文学科试题卷
江苏省无锡市钱桥中学2016年12月八年级语文阶段性测试卷
江苏省无锡市钱桥中学2016-2017学年七年级英语12月阶段检测试卷
山东省邹城市第八中学2016-2017学年八年级12月物理第4章试题(无答案)
【人教版】河北省2015-2016学年度九年级上期末语文试题卷(附答案)
四川省简阳市阳安中学2016年12月高二月考英语试卷
四川省成都龙泉中学高三上学期2016年12月月考试题文科综合能力测试
安徽省滁州中学2016—2017学年度第一学期12月月考​高三英语试卷
山东省武城县第二中学2016.12高一年级上学期第二次月考历史试题(必修一第四、五单元)
福建省四地六校联考2016-2017学年上学期第三次月考高三化学试卷
甘肃省武威第二十三中学2016—2017学年度八年级第一学期12月月考生物试卷

网友关注

基于投入产出理论的钢铁企业优化模型与实证研究
实时通讯系统—计算机毕业设计(论文)
组成型纤维素酶高产菌的选育及酶学性质研究
中国篮球体育新闻报道专业理念的研究——以《篮球先锋报》对nba、cba的报道为例
通讯用数字化高性能逆变电源的研究---优秀毕业论文 参考文献 可复制黏贴
薪酬管理毕业论文
新闻学专业毕业论文 [精品论文] 中国环境新闻传播研究初探
RTK在肾癌中的表达及临床意义研究
GPS导航星座及低轨卫星的_精密定轨理论和软件分析
基于公平性的企业薪酬管理
小净距大断 面浅埋隧道爆破振动效应分析
包钢九中初二学生英语词汇学习策略的调查及培训
关于高中生英语词汇策略培训的研究
南通地区住宅围护结构节能技术和经济之分析
提高高中生课外自主阅读能力研究论文
高一不太成功英语学习者阅读策略培训的实验研究
矿用通讯控制系统的研制(信号与信息处理专业优秀论文)
创伤 现场救护教育游戏的研析与开发——以止血、包扎、固定、搬运为例
论我国新闻立法
以Z公司为例分析民营中小企业的人才流失与薪酬管理
桃仙机场机务工程部绩效薪酬管理研究--优秀毕业论文
传播学专业毕业论文 [精品论文] 我国环境新闻生产影响因素的个案分析
批评性跨文 化阅读的主体间评价分析
孙旭培新闻思想研究.pdf
新闻价值的相对性研究——以“中国质量万里行”与《每周质量报告》为例
离子液体吸收CO2塔内构件的研究
我国上市公司盈余管理实证分析及对策
论游戏世界 观对游戏概念设计的影响
论高中英语词汇教学-硕士论文
拖拉机驱动桥的有限元分析及拓扑优化设计

网友关注视频

二年级下册数学第三课 搭一搭⚖⚖
化学九年级下册全册同步 人教版 第22集 酸和碱的中和反应(一)
沪教版牛津小学英语(深圳用) 四年级下册 Unit 7
冀教版英语五年级下册第二课课程解读
沪教版牛津小学英语(深圳用) 四年级下册 Unit 4
【部编】人教版语文七年级下册《逢入京使》优质课教学视频+PPT课件+教案,安徽省
外研版英语七年级下册module3 unit2第二课时
第4章 幂函数、指数函数和对数函数(下)_六 指数方程和对数方程_4.7 简单的指数方程_第一课时(沪教版高一下册)_T1566237
北师大版八年级物理下册 第六章 常见的光学仪器(二)探究凸透镜成像的规律
【部编】人教版语文七年级下册《泊秦淮》优质课教学视频+PPT课件+教案,湖北省
冀教版英语四年级下册第二课
【部编】人教版语文七年级下册《老山界》优质课教学视频+PPT课件+教案,安徽省
19 爱护鸟类_第一课时(二等奖)(桂美版二年级下册)_T502436
8.练习八_第一课时(特等奖)(苏教版三年级上册)_T142692
【部编】人教版语文七年级下册《泊秦淮》优质课教学视频+PPT课件+教案,辽宁省
冀教版小学数学二年级下册第二单元《有余数除法的竖式计算》
沪教版牛津小学英语(深圳用) 四年级下册 Unit 8
沪教版八年级下册数学练习册20.4(2)一次函数的应用2P8
沪教版八年级下册数学练习册21.4(1)无理方程P18
北师大版数学四年级下册3.4包装
人教版历史八年级下册第一课《中华人民共和国成立》
三年级英语单词记忆下册(沪教版)第一二单元复习
沪教版牛津小学英语(深圳用) 四年级下册 Unit 2
青岛版教材五年级下册第四单元(走进军营——方向与位置)用数对确定位置(一等奖)
第19课 我喜欢的鸟_第一课时(二等奖)(人美杨永善版二年级下册)_T644386
精品·同步课程 历史 八年级 上册 第15集 近代科学技术与思想文化
【获奖】科粤版初三九年级化学下册第七章7.3浓稀的表示
【部编】人教版语文七年级下册《泊秦淮》优质课教学视频+PPT课件+教案,广东省
沪教版牛津小学英语(深圳用) 四年级下册 Unit 3
8 随形想象_第一课时(二等奖)(沪教版二年级上册)_T3786594